Gaat u uw huis isoleren en wilt u daarbij ook uw beglazing vervangen? Bent u de straatgeluiden beu en zou u wel wat rustiger willen wonen? Zit u graag voor het raam, maar is het daar vaak net iets te koud of te warm? Verloop Glas helpt. We hebben alle oplossingen in huis om uw woning met de juiste beglazing duurzamer, comfortabeler en mooier te maken.
Er zijn veel verschillende typen glas. In de volksmond zijn ‘dubbelglas of HR++ glas’ en ‘tripleglas of HR+++ glas’ het meest bekend. Dubbelglas kan over het algemeen in bijna alle bestaande kozijnen toegepast worden. Tripleglas kan met enkele kleine aanpassingen toegepast worden in de meeste kozijnen van woningen die na 1970 gebouwd zijn. Daarnaast is het mogelijk dit dubbel- en tripleglas aan te vullen met vele andere eigenschappen zoals zon-, geluids- en inbraakwering, letsel- en doorvalveilig, etc. Voor oude ‘monumenten’ woningen kunnen wij ook extra dun isolerend monumentenglas, of zelfs het goed isolerende vacuümglas leveren en plaatsen.
Onder bepaalde voorwaarden kunt u subsidie krijgen wanneer u uw bestaande beglazing aanpast naar dubbelglas of tripleglas. De minimale U-waarde (isolatiewaarde) waar u dan aan moet voldoen, is 1.2. Dubbelglas type HR++ heeft die waarde. Let op: hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Dus wanneer uw nieuwe beglazing een U-waarde van onder de 1.2 heeft, valt dat binnen de normen van de subsidieregeling. Zo biedt tripleglas zelf een U-waarde tot 0.6.
Wilt u een prijsopgave voor de levering en plaatsing van dubbelglas in uw woning? Neem contact met ons op. Op basis van een beschrijving van het aantal ramen en een foto van de kozijnen geven we een richtprijs af. Vindt u deze interessant? Dan komen we langs voor een volledige opname. We brengen daarna een offerte uit en plannen, na binnenkomst van het glas, samen met u het plaatsingsmoment in. De montage duurt vaak één of twee dagen, afhankelijk van het aantal ramen en verdiepingen van de woning.
Of uw kozijnen geschikt zijn voor dubbel of triple glas, is vooral afhankelijk van de dikte van de kozijnen. Om te kunnen beoordelen welk type glas in uw kozijnen past, vragen we u een foto van uw kozijn te sturen. Weet u bovendien het bouwjaar van de woning/kozijnen, dan kunnen we al gauw een goede inschatting van de kozijndiepte maken.
Daarnaast kunnen ook scharnieren van draairamen een rol spelen. Die moeten sterk genoeg zijn voor het zwaardere glas.
Het verschil tussen verschillende soorten dubbelglas (HR-glas) is de isolatiewaarde. Hoe meer plusjes, hoe beter isolerend het dubbelglas is. Het fysieke verschil zit hem in de dikte van de spouw tussen het glas, gewone lucht of gas vulling tussen de ruiten en een isolerende coating op het glas.
Bij enkelglas heb je op koude dagen binnen vaak last van condens. Dat gebeurt als de warme lucht binnen in aanraking komt met het koude raam. Bij dubbelglas heb je daar in de meeste gevallen binnen geen last meer van. Dankzij de goede isolerende werking is het glas aan de binnenkant minder koud. Andersom kan het glas aan de buitenkant wel koud zijn. De warmte van binnen dringt veel minder door. Als er dan buiten temperatuurschommelingen zijn en er veel vocht in de lucht zit, dan kan er tijdelijk condens op de buitenkant van het raam komen. Dit is vooral zichtbaar in de ochtend met name in het lente- en herfstseizoen. Condens aan de buitenzijde van het glas is dus eigenlijk een teken van goede isolatie.
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer